A fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, chili, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük.
A hús mindkét oldalát megkenjük a keverékkel (a maradékot félretesszük a tálaláshoz).
A szalonnákat bevagdossuk, és lassú tűzön megsütjük.
A serpenyőnkben jócskán lesz a szalonnából kisült zsír, ezen oldalanként 1-2 perc alatt, fedő nélkül átpirítjuk a fűszerezett hússzeleteket.
Miután a 8 hússzeletet elősütöttük, újból a serpenyőbe helyezzük őket és kevés vizet alátéve, fedő alatt puhára pároljuk őket.
Tálra tesszük, megkenjük a bekevert fűszerekkel és a kakastaréjra sütött szalonnákat ráhelyezzük.
A körethez az alaposan megmosott és lesúrolt burgonyákat négyfele vágjuk és tálba tesszük. A fűszerekkel összekeverjük és tepsibe terítjük, majd lefedjük alufóliával.
220 C-on kb. 1 óra alatt, közben néha átkeverve megsütjük.